مدیر تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاه‌های شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اقدامات این مدیریت را در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۱ تشریح کرد.

مهندس یونس عباسی‌لرکی اظهار داشت: با تلاش و پشتکار کارشناسان مجرب و متخصصان این مدیریت، به منظور صیانت در امر خطیر تولید و بهره برداری بهینه از تجهیزات ، اقداماتی صورت پذیرفت که در بخش خدمات فنی درون چاهی راندن رشته تکمیلی در ۴۷ حلقه چاه، بررسی، خارج سازی و نصب شیر ایمنی درون چاهی۳sv))، عمق‌یابی، رفع مانع، مانده‌یابی، نصب مجرابند، اندازه‌گیری فشار ایستا و بسیاری عملیات متنوع دیگر بر روی ۱۹۲ حلقه چاه، تعمیر ۸۵۵ مورد وسایل مختلف آزمایش چاه در کارگاه­های مربوطه انجام شده است.

وی ادامه داد: در بخش خدمات فنی سرچاهی انجام ۱۶۳ فقره عملیات شامل تکمیل تاج چاه، جداره‌گذاری، بررسی شیرآلات درون چاهی و … در حضور دکل، انجام ۴۰۹ فقره عملیات شامل تعمیر شیرآلات سرچاهی و دیگر تجهیزات تاج چاه بر روی چاه­های بهره‌برداری و تعمیر ۲۸۱ مورد وسایل و تجهیزات مرتبط با تاج چاه در کارگاه مربوطه انجام شده است.

مهندس عباسی‌لرکی گفت: در بخش عملیات پمپ‌های ویژه و مخازن حمل نیتروژن، انجام ۳۶ فقره عملیات تأمین پمپ تراک به منظور  تزریق سیالات مختلف اعم از اسید، حلال، گازوئیل، گل حفاری، آب و …، انجام ۴۰ فقره عملیات تأمین پمپ نیتروژن به منظور فرازآوری ستون سیال درون چاه و همچنین جابجایی ۹۰۰,۴۳۸ گالن نیتروژن مایع با استفاده از مخازن ملکی حمل نیتروژن صورت گرفت.

وی افزود: صرف نظر از ارزش راهبردي اين تجهيزات كه با توجه به كمبودهاي موجود نقش بزرگي در جلوگيري از توقف توليد و بخش قابل توجهي از تعهدات شركت ملي مناطق نفتخيز جنوب دارند، صرفه اقتصادي قابل توجهی در پی داشته است.

 شایان ذکر است برخی از این تجهیزات مخصوص در کلاس‌های مختلف و با آلیاژهای ویژه که جهت استفاده در چاه‌های با میزان هیدروژن سولفوره بالا (H2S TRIM) می‌باشد و در انحصار معدودی از شرکتهای خارجی قرار داشته كه این مدیریت علیرغم شرایط خاص همه گیری بیماری کرونا و شرایط سخت محیطی و گرمای طاقت فرسا با احیاء و بکارگیری مجدد اقلام مذکور نقش بسزایی در امر مهم نگهداشت و تولید ایمن و پایدار در مناطق نفتخیز جنوب را ایفا می‌نماید.