مدیران عامل سازمان منطقه آزاد اروند و بانک توسعه تعاون کشور، در نشستی به گسترش مناسبات دو طرف در مراودات اقتصادی منطقه، تأکید کردند. در این نشست که با حضور مدیران و معاونین نهاد حاکمیتی در شهرهای آبادان و خرمشهر و بانک توسعه تعاون کشور به میزبانی سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد، تفاهمی در زمینه گسترش فعالیت این بانک در منطقه، تسهیل در اعطای تسهیلات به بخش تولید و مشارکت در پروژه های اقتصادی صورت گرفت.

محمدرضا اسکندری، مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند با تشریح شرایط اقلیمی، اقتصادی و فرهنگی در شهرهای آبادان و خرمشهر، توضیحی در خصوص درآمدهای این منطقه و فعالیت‌های تولیدی-صنعتی آن ارائه داد و خواستار افزایش فعالیت‌ بانک توسعه تعاون در منطقه آزاد اروند و پایانه مرزی شلمچه به‌منطور تسهیل در مراودات تجاری میان بازرگانان ایرانی و عراقی شد.

مدیرعامل بانک توسعه تعاون کشور با تشریح اهداف و سیاست این بانک، از گسترش فعالیت آن در منطقه آزاد اروند استقبال کرد و گفت: توفیقی حاصل شد تا به اتفاق همکاران به منطقه آزاد اروند سفر کرده و در آئین افتتاح پروژه ساخت شناور بارج ۱۰ هزار تنی با مشارکت بانک توسعه تعاون و صندوق توسعه کشتیرانی کشور با سرمایه‌گذاری ۹۰ میلیارد تومانی شرکت کنیم.

محمد شیخ حسینی، با بیان اینکه پیش از این نیز در پروژه ساخت یک بارج ۵ هزار تنی از محل اعتبارات بانک توسعه تعاون در منطقه آزاد اروند مشارکت داشتیم، گفت: با توجه به تحریم‌های ظالمانه‌ای که علیه کشورمان وجود داشت، بانک توسعه تعاون با سیاستی که برای حمایت از بنگاه‌های اقتصادی در اختیار دارد، سعی در حمایت از این قبیل فعالیت ها داشته و به این دلیل که کشور ما به جایی رسیده که این شناورها را بدون نیاز به خارج می‌سازد، این بانک هم سعی داشت با مشارکت در این طرح‌ها، نقشی در این مسیر ایفا کند.

مدیرعامل بانک توسعه تعاون کشور با اشاره به هدف از سفر به منطقه آزاد اروند، یادآور شد: امروز و در راستای حمایت از کارآفرینان و بنگاه‌های اقتصادی این منطقه، تفاهم‌نامه‌ای دو طرفه منعقد شد که بر اساس آن؛ تسهیلاتی در اختیار بنگاه‌های تولیدی مستقر در منطقه آزاد اروند قرار می‌گیرد تا این واحدها برای تامین سرمایه در گردش و ملزومات نقدینگی خود، همچنین برای طرح‌های توسعه بهره گرفته و بیش از پیش به فعالیت‌های اقتصادی خود تداوم بخشند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند نیز، در نشست انعقاد تفاهم‌نامه میان این سازمان و بانک توسعه تعاون کشور، گفت: یکی از مشکلاتی که تولیدکنندگان منطقه دارند، تسهیلاتی است که برای سرمایه در گردش خود لازم دارند، از مدت‌ها قبل با پیگیری‌هایی که از طریق بانک‌های استان و شعب مرکزی آنها در کشور صورت گرفت، اولین توافق با بانک توسعه تعاون انجام شد و بر اساس آن مقرر شد تا از محل منابعی که سازمان منطقه آزاد اروند در اختیار دارد، سپرده‌گذاری صورت پذیرد و از قبل آن، سرمایه در گردش به سرمایه گذران پرداخت شود. اسکندری یادآور شد: طبق این تفاهم‌نامه، ۷۰% این تسهیلات ارزان قیمت، با کارمزد ۱۰% و ۳۰% آن نیز با کارمزد ۱۴% به سرمایه‌گذاران اعطا خواهد شد که تفاوت محسوسی با تسهیلات عادی که در سایر بانک‌ها پرداخت می‌شود، دارد.

وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذارانی که در این منطقه فعالیت دارند، برای برخورداری از این تسهیلات باید به معاونت سرمایه‌گذاری و توسعه کسب و کار سازمان منطقه آزاد اروند مراجعه کنند و از این طریق به بانک معرفی شوند.