سایت دفن زباله برومی اهواز، که با افتتاح سایت صفیره در سال ۹۱، بیش از ۱۰ سال، با مشکل انباشت زباله و آتش سوزی در نتیجه انتشار گاز متان در منطقه مواجه بوده و با افزایش آلودگی هوای شهری، به موضوع داغ رسانه‌های استان نیز تبدیل شده است.

موضوعی که بهانه‌ای برخی افراد برای متهم کردن نفت، بدون سند و مدرک شده است، در حالی که فقط با نگاه ساده به نقشه اهواز می‌توان پی برد، سایت برومی در شرق اهواز، اولین نقاط شهری که دچار مسئله کرده، منازل نفت و خانواده‌های نفت هستند که اکثراً در شرق اهواز ساکن و بیشترین زیان را از آلودگی هوا این منطقه می‌بینند.

در این میان، فرهاد قلی نژاد معاون محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان ۱۰ آبان‌ماه در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا وسیما، دفن غیراصولی زباله‌ها در سایت برومی را یکی از عوامل آلودگی هوای اهواز عنوان کرد و گفت: به دلیل اینکه کار‌های انجام شده در زمینه دفن زباله اصولی نبوده است، شاهد انتشار گاز متان و سایر گاز‌ها و به تبع آن آتش سوزی‌های متعدد در این سایت به ویژه در اواخر فصل تابستان و اوایل فصل پاییز هستیم.

شهرداری اهواز که متولی اصلی جمع آوری و دفع زباله‌های شهریست، به جای قبول مسئولیت این موضوع بحث مالکیت زمین برومی را به میان آورده و موضوع را تماما به نفت مرتبط کرده بود.

۱۱ آبان علی شمسی معاون خدمات شهری شهرداری اهواز در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، در خصوص این مسئله گفت: این سایت در مالکیت شرکت نفت است و ارتباطی به شهرداری اهواز ندارد.

وی افزود: چندین سال است که شهرداری اهواز هیچ گونه زباله‌ای در این سایت دفن نمی‌کند و آنچه در گذشته در این سایت دفن شده بود با خاک پوشیده بود و به روش سنتی این کار انجام می‌شد.

در واکنش به این موضوع، دکتر رضا مرادی رئیس محیط زیست ستاد مناطق نفتخیز جنوب، در خصوص مسئله مالکیت زمین برومی اظهار داشت: میزان استحصال مناطق نفتخیز جنوب از سایت برومی فقط ۲۰ درصد است اما به دلیل اینکه تنها مسیرهای موجود در این منطقه، مسیرهای ارتباطی بین چاه‌های و تاسیسات نفت و وجود گیت‌های حراست بر این مسیرها، برای برخی تصور شده تمام سایت متعلق به نفت است که این موضوع به هیچ وجه صحیح نیست.

وی افزود: حراست نفت تاکنون هیچگاه از تردد خودروهای شهرداری در منطقه جلوگیری نکرده و همیشه آماده همکاری و کمک به مجموعه شهرداری را نیز دارد.

رئیس محیط زیست ستاد مناطق نفتخیز جنوب در خصوص آلودگی منطقه برومی گفت: در گذشته تدفین زباله‌ها به صورت غیر اصولی بوده که اکنون با گذشت زمان و از میان رفتن رویه‌های خاک، گاز متان از زمین متصاعد و در اثر گرمای هوا و اشعه خورشید، مشتعل شده و باعث ایجاد دود و آلودگی در منطقه شده است.

وی ادامه داد: در تحقیقات و گزارش کارشناسان، آتش سوزی به هیچ وجه عامل انسانی نداشته که به دلیل نزدیک به تاسیسات نفت به شدت خطرناک است.

مدیرعالی HSE مناطق نفتخیز جنوب، با اشاره به اهمیت حل مسئله بیان داشت: آثار سوء امروز زباله شهر اهواز، نتیجه عملکرد غلط شهرداری سابق اهواز است که مدیران کنونی شهرداری اهواز باید برای این مسئله چاره‌جویی کنند ولی نفت جنوب به دلیل اهمیت موضوع و در راستای مسئولیت‌های اجتماعی، حاضر به همکاری کامل با مجموعه شهرداری اهواز است.

وی خاطرنشان کرد: لجستیک و خوردوهای سنگین نفت به هیچ وجه مناسب برای پاکسازی محیط نیستند که ورود بخش‌های دیگر به موضوع را الزام آور کرده است.